HTML

Blog Up Comedy

A blogupcomedy kizárólag humorérzékkel megáldott embereknek ajánlott! Aki érzékeny vagy allergiás a celebekre, esetleg émelyegni kezd tőlük, az rossz helyen jár. Az oldal nyomokban vicceket és humoros írásokat is tartalmazhat!

Twitter Up Comedy

Reklám

Reakciók

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szeretjük egymást

2009.05.14. 20:05 oobunda

Állásajánlat bölcsészeknek!

Aki piacképes diplomával rendelkezik az tudja, hogy milyen komoly castingokon kell részt venni egy állás betöltéséhez. A piacképes szó némi magyarázatra szorul. Nem az a piacképes diploma, amit 50 ezerért árulnak a KGST-n és még utalás sincs benne a tanár, történész vagy a bölcsész szóra. Mondjuk az is kaphatna egy citrom díjat, aki a fekete piacon bölcsész diplomát vesz. Eladhatónak akkor nevezhető a végzettség, ha minimum egy idegen kifejezést tartalmaz és ha nem is lehet vele elhelyezkedni, de legalább behívnak állásinterjúra. Mondjuk olyan is előfordult már, hogy az egyik programtervező informatikus ismerősömet kiközvetítette egy fejvadász cég egy vidéki öregek otthonába, hogy szervezzen programokat a szépkorúaknak. Nem tudta mire vélni a helyzetet, de hirtelen arra gondolt, hogy biztos programokat kell írni a szupernagyiknak. Már ki is talált egy online járókeret rally szimulátort, de aztán szóltak neki, hogy ők nem ilyen programra gondoltak. Amikor nem vállalta a munkát, még próbálták rábeszélni, hogy de biztos tanult az egyetemen valami hasonlót… és az önéletrajzában is benne van, hogy programtervező.
 

A lényeg, hogy piacképes diplomával legalább próbálkozhatsz. De látott már valaki olyan hirdetést, hogy:


„Filozófust keresünk! Elfogadható bérek!” – vagy
„Magyar szakos bölcsészek! Kihagyhatatlan ajánlat!” – talán ha kiegészítjük azzal, hogy: „Külföldi munkalehetőség lányoknak! Magas kereseti lehetőség! Francia nyelvtudás előny!”


Ilyen csak a mesében van meg a Barátok Köztben. Bár ott igazán feladhatnának egy hirdetést, hogy történészt keresünk régészet szakiránnyal, családfakutatás céljából, jutalékos rendszerben. Már annyi szereplő halt meg, ment külföldre, került börtönbe Barátok Közt, hogy jól jönne a sorozatnak egy-két, eddig soha nem látott és említett rokon. Mondjuk kiderülhetne, hogy a Berényi Mikinek és Magdi anyusnak van egy eltitkolt gyereke, aki leginkább a Berci kutyára hasonlít, és ezért eddig a Rózsa Bisztró alatti pincében rejtegették. Mivel rokononként járna a jutalék, ajánlatos lenne a Balogh Nóra családját megbolygatni, arrafelé hátha nagyobb a rokonság.

De már ahhoz is diploma kellene, hogy az ismert szereplőket családfába rendezze a "szerencsés". Talán már csak a kis Bandika nem feküdt le a Magdi nénivel és nincs közös gyerekük (ami késik, nem múlik). Nehéz átlátni, hogy ki-kivel van. Az 5000 rész alatt láthattunk már meleg szerelmet, hideg szerelmet és langyosat is, nemi erőszakkal, tanár-diák viszonnyal fűszerezve. A barátom lenyúlta a feleségem és a testvéremtől van a gyerek szituációk mellett meg már teljesen eltörpült, amikor kiderült, hogy a férjem a barátom lányával... Itt tényleg mindenki Barátok Közt van, már csak az a kérdés, hogy Kalamár Tamás producert művésznevén nem Kovinak hívják-e véletlenül?
 

1 komment

Címkék: egyetem állás élmények magdi anyus


A bejegyzés trackback címe:

https://blogupcomedy.blog.hu/api/trackback/id/tr811122040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemuccaszoc 2009.05.16. 08:41:50

Nagyon jó, talál kis kritika a barátokköztre. Jogosan.
süti beállítások módosítása