HTML

Blog Up Comedy

A blogupcomedy kizárólag humorérzékkel megáldott embereknek ajánlott! Aki érzékeny vagy allergiás a celebekre, esetleg émelyegni kezd tőlük, az rossz helyen jár. Az oldal nyomokban vicceket és humoros írásokat is tartalmazhat!

Twitter Up Comedy

Reklám

Reakciók

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Szeretjük egymást

2009.03.29. 18:50 oobunda

Liliomtipró vagy tulipán taposó?!

Sokakkal ellentétben én nem vetem meg a celebgyártó műsorokat, sőt ha nagyon szeretnék szórakozni, akkor osztott képernyőn nézem Joshi Bharatot és Mónikát. Az utóbbi időben Móni…ka kicsit harciasabbra vette a figurát, még Don ’The Dragon’ Wilson is csak kaszkadőrrel vállalná a szereplést. Az egyik ilyen, karate-jelenetekkel tarkított adásban egy fiatal lány apja teremtette le, annak jó10 évvel idősebb barátját: 

- „Mi vagy te, tulipán taposó?” 

Mónika még próbált segíteni, hogy az liliomtipró!…Te!
Már-már azt hihettük volna, hogy ez csak egy nyelvbotlás volt az idegtől remegő apa részéről, de nem. A kis Kazinczy még meg is magyarázta nyelvújítását:

- „A liliomot nem nézem virágnak, az gaz!”

De nem csak itt találkozhatunk nyelvújítókkal. A magyar hivatalos nyelv is termeli a remekműveket. Nem is olyan rég, például ezt olvastam egy hivatalos levélben:

„Átadásra került két darab körszelet keresztmetszetű menetdinamikai küszöb. Közismertebb nevén fekvőrendőr.”

De ha van közismertebb neve, akkor miért kell megbonyolítani? Még így is vannak olyan politikusaink, akik ettől sokkal egyszerűbb szavakba is belebotlottak. Bár Medgyessy Péter lehet jobban járt volna, hogyha azelőtt a bizonyos útelágazkodás, útelágazódás (nehéz szó) előtt is van egy-két menetdinamikai küszöb, mert akkor talán ő is lassított volna egy kicsit mielőtt nekirugaszkodik…,de azért beláthatjuk, hogy az esetek többségében szükségtelen túlcifrázni a dolgokat. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: menetdinamikai küszöb tulipán taposó


A bejegyzés trackback címe:

https://blogupcomedy.blog.hu/api/trackback/id/tr651033533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása