HTML

Blog Up Comedy

A blogupcomedy kizárólag humorérzékkel megáldott embereknek ajánlott! Aki érzékeny vagy allergiás a celebekre, esetleg émelyegni kezd tőlük, az rossz helyen jár. Az oldal nyomokban vicceket és humoros írásokat is tartalmazhat!

Twitter Up Comedy

Reklám

Reakciók

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szeretjük egymást

2009.04.15. 15:48 oobunda

MÁV: haverok, buli, sztrájk, szafari!

Gondolom mindenki utazott már vonaton. Ünnepek idején mindig reflektorfénybe kerül a MÁV, ugyanis a sztrájkokat előszeretettel időzítik a piros betűs napokra. Már az állásajánlatokat is így hirdetik: „Gyere hozzánk dolgozni! Jó munkabér! 30 nap fizetett szabadság, plusz évente 4-5 bejelentett sztrájk!" A munkabeszüntetések egyfajta csapatépítő tréningként be vannak építve az éves menetrendbe. Ilyenkor anyu azért csuklik otthon rendesen.

Imádok utazni a vonatok gyöngyszemével a kis Piroskával. Hivatalos neve a BZMOT motorvonat. Magyarország fejlett régióiba csak ez közlekedik. Borsodban és Szabolcs megyében nagyon elterjedt ez a száguldó vipera. 50 km-t képes röpke 2 óra alatt megtenni. Legutóbb majdnem lefordultam a székről, amikor 2 óra zötykölődés után egy öreg néni ecseteli a telefonba, hogy milyen romantikus ez a vonat. Hát, ha arra gondolt, hogy pont olyan gyors, mint a 19. századi vonatok akkor oké. 

De mielőtt felszállok erre a csoda masinára, mindig felkészülök. Étel, ital legyen. Legutóbb a restiben ki volt írva, hogy szendvicsek. Vettem is egy szalámis zsömlét. Amikor kibontottam, akkor nagyot néztem, mert tényleg az volt…zsömle, közte két szelet szalámi, semmi más. 400ft-ért mit is várhattam volna? Legközelebb aranygaluskát fogok kérni 420-ért, hátha azt is ilyen szigorúan értelmezik.

Hazafelé én is a természetet bámulom. Kőhalmi Zoltán poénkodott azzal, hogy micsoda buli vonaton kiabálni, hogy ott egy őz. (és már nincs is ott...) Hát itt még szemezhetsz is vele, sőt ha meg akarod etetni még az is belefér! Ez a Szabolcsi Szafari. Nem is értem, hogy a MÁV, miért nem épít erre turizmust? Ha már van olyan, hogy gyalogtúra Kirgizisztánba 450.000 forintért, ami 10 nap 7 éjszaka, és az árban benne van 6 reggeli, 4 ebéd és 3 vacsora, ja és 2dl narancslé érkezéskor, akkor miért ne lehetne olyan, hogy romantikus hétvége vonattal, Borsodban? Ez annyiból állna, hogy pénteken felülsz a vonatra Miskolcon és vasárnap leszállsz Ózdon.

Vasúti élményeim zárásaként egy kiadványra szeretném felhívni mindenkinek a figyelmét: Megjelent a nyíregyházi Vasutas Művelődési Ház regionális kiadványa a SÍNHÍR! A cím nagyon kreatív, de az áprilisi címlap kicsit morbidra sikeredett, ugyanis József Attila van rajta. Azt nem hinném, hogy ő lenne a MÁV reklámarca, de ki tudja...


 

2 komment

Címkék: máv sztrájk élmények


A bejegyzés trackback címe:

https://blogupcomedy.blog.hu/api/trackback/id/tr331066749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macskacicó 2009.04.17. 14:31:19

hihi, az aranygaluskás igejjó, nálam sült ;)

Őszödi Majom 2009.04.21. 23:31:04

Jól van Bundi,eddig ez a legjobb!
süti beállítások módosítása